Like onze pagina

 

Home Recepten Hoofdgerechten Categorieën Hoofdgerecht Mhansha van vis

Mhansha van vis
Mhansha van vis

Auteur: Sardina

Beoordeling:  

(27 Stemmen)

Omschrijving:

Mhansha gevuld met allerlei soorten vis en chinese vermicelli.

Meer afbeeldingen - Klik voor een grotere afbeelding
Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)
Ingrediënten:

Vulling:

- calamar (halve kilo van de visboer)

- reuzegarnalen (halve kilo van de visboer)

- surimi (doosje van de AH)

- roze garnalen (doosje van de AH)

- koolvis (pakje van de AH)

- mosselen (klein beetje maar van de visboer)

- chinese vermicelli

Liqama (kruiden):

- 2 grote uien (in blokjes gesneden)

- kasbor /koriander (fijngesneden)

- maknous/peterselie  (fijngesneden)

- knoflook (een hele bol, uitgeperst)

- libzar / zwarte peper

- zout

- rode paprikapoeder

- sambal (theelepeltje)

En dan nog:

- zonnebloemolie

- pak filodeeg (lange gerolde)

- olijfolie (van de aldi)

- bakpapier

- bastillablik

- vergiet

rechts de liqama, links de vissoorten daarbovenop de filodeeg en erachter de chinese vermicelli

Bereiding:

Je doet doet alle kruiden bij elkaar in een schaal en vermengt het.

De calamar snij je in stukjes van anderhalf cm ongeveer, de reuzegarnalen in stukjes van een cm ongeveer. De surimi snij je in rondjes en dan de rondjes nog een keer door de helft, de koolvis snij je in blokken van 1,5 bij 1,5 cm ongeveer. De roze garnalen zijn al klein dus die mag je zo laten en de mosselen ook. Alle vissoorten hou je apart dus niet met elkaar vermengen.

Je gaat de vissoorten ook allemaal apart bakken. Dat doe je als volgt: je doet telkens een scheutje olijfolie in een hapjespan en dan doe je er een vissoort in en een handje van die liqama. Die bak je samen en als het gaar is doe je de vis INCL. evt. overgebleven jus/ziet in een vergiet en onder het vergiet zet je een pannetje. Zo doe je het met alle vissoorten: vis in de pan met een scheut olijfolie, handje liqama erbij, bakken en in het vergiet doen incl. de jus/ziet. (nadat de vissoorten zijn gebakken mogen ze wel allemaal bij elkaar in het vergiet)

Dan doe je de chinese vermicelli in een grote diepe schaal of in een pan wat je zelf wilt en giet er kokend water op. Je moet het telkens onder water drukken totdat het geheel onderwater staat. Na een paar minuten moet je telkens checken of het al gaar is. Ik denk zelf dat het een minuutje of 10 duurt voordat het goed is. Maar laat het niet te gaar worden, want het moet wel beetgaar blijven!

Dan doe je de vermicelli op een grote snijplank, pakt een grote scherpe mes en snijd het volledig in kleine stukken.

Dan pak je het pannetje die onder het vergiet staat. Als het goed is ligt er een bodempje jus in die van de vis afkomt. Het pannetje zet je op het vuur en de jus laat je wat indikken. Deze jus doe je uiteindelijk door de vermicelli zodat deze ook een vissmaak krijgt.

Dan meng je de vermicelli met de vis goed door. Doe er niet teveel vermicelli in, de vis moet overheersen.

Nu heb je de vulling klaar.

DE MHANSHA VULLEN:

Je neemt een bastillavel die je goed insmeert met zonnebloemolie. Dan doe je er nog een vel netjes bovenop en die besmeer je ook goed. Je hebt nou 2 vellen op elkaar. Dan neem je nog een vel die je aan de zijkant van de 1e 2 vellen 'plakt'. De zijkant-randen waar ze op mekaar komen, moeten een paar cm op elkaar liggen zodat je zo min mogelijk de kans hebt dat ze straks los raken bij het draaien. Ook dit vel besmeer je dan goed met olie en ook hier doe je nog een vel boven op die je ook besmeert met olie. Dan plaatst je ong 2 cm boven de onderkant een rij vulling. Die 2cm van de onderkant die over is, daar begin je mee met rollen. Je begint links (of rechts) met rollen en rolt er telkens een stukje bij totdat je de hele rij hebt gerold. Tijdens het rollen besmeer je telkens weer met olie daar waar het droog is. Zo rol je telkens door terwijl je smeert totdat je klaar bent en 1 lange rol hebt.

Heel voorzichting draai je die dan totdat je zo'n ronde mhansha hebt. (wel op bakpapier draaien zodat je hem later gelijk kunt pakken en in de bastillablik kunt leggen) Nu heb je nog een kleine mhansha, dus bovenstaande doe je nog een keer en die 2e rol plak je aan de 1e vast. Dat doe je door aan het einde van de eerste rol wat vulling weg te halen en het begin van de 2e rol erin te 'proppen'. Deze rol draai je om de mhansha heen en dan heb je een goed formaat. Let erop dat er geen droge stukken mogen zijn dus goed besmeren met olie. Als er ergens een stukje kapot is gegaan en de vulling dreigt eruit te komen, doe je een klein velletje bastilla erop en goed eromheen drukken en besmeren. Die zie je later niet meer.

Dan pak je het bakpapier waar de mhansha op ligt aan beiden kanten goed vast en legt hem in de bastillablik.

Nou dan doe je dees in een voorverwarmde oven op stand 5 ongeveer, totdat ie een lichtbruin kleurtje heeft gekregen aan de bovenkant.

Als deze klaar is, dan pak je met bakpapier en al en leg je hem op het bord en schuif je de bakpapier langzaam onderweg.

Op de foto heb ik als garnering de slasoort 'lollo biondo' gebruikt, gebakken reuzen garnalen, en surimislierten.

Basa7atkoum!

Notities:

Ik heb ook foto's van de bereiding, maar ik krijg ze er niet in, wie oh wie weet hoe dat moet????

 

 

Toon of verberg de receptdetails
Bereidingstijd:
45 min
Moeilijkheidsgraad:
Erg simpel
Porties:
1 portie
Hoeveelheid:
Land/Gebied:
Marokko
Kosten per portie:
Vegetarisch:
Nee
Lactosevrij:
Nee
Dieet:
Nee
Glutenvrij:
Nee
Calorie:
Kilojoules:
Vet:
Broodeenheden:
Proteïne:
Koolhydraten:
Geplaatst:
15-10-2005
Aangepast:
15-10-2005
Bekeken:
29049

 

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)

FB Reacties:

Reacties:

Marokkaanse Recepten

Marokkaanse koekjes

Tajine

Couscous

Zoeken

Videos