Like onze pagina

Recept plaatsen

Banner

Login

 

Home Categorieën Hoofdgerecht Marmita

Marmita
Marmita

Auteur: eva2

Beoordeling:  

(59 Stemmen)

Omschrijving:

Marmita wat elke Marokkaan(se) wel kent en(veel)eet of niet! Zeer traditioneel maar iedereen maakt het op haar /zijn manier ,maar niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken!

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)
Ingrediënten:

- Schapenvlees ong. 500 gr met bot.(kan ook rund of lam of kalf)

- Zonnebloemolie (scheut)

- Zout en peper

- Twee uien fijngesneden

- Twee tenen (geraspte tenen knoflook)

- Envelopje saffraan

- Ras el hanout (ong. een eetlepel)

- Koriander 1/4 bosje, en kan maar hoeft niet als je het niet hebt 1/4 bosje gladde peterselie (magnous)

- 3 /4 tomaten (ontveld en gesneden)(gelang na de grote)

- Water

Groenten:

- Sperziebonen

- Wortels

- Aardappels

- Doperwten (diepvries)

(je kan ook spruiten ,bloemkool toevoegen, wat je maar lekker vindt dus je kan aardig variëren)

Ik gebruik vaak wortels, sperziebonen en doperwten en aardappels in een marmita maar varieer ook vaak!

 

Bereiding:

Doe een scheut olie in een pan en verhit de olie.

Voeg de  stukken  vlees toe ,strooi er wat zout op en voeg de uien en knoflook toe ,laat het vlees mooi bruin worden,voeg dan de ras el hanout en de saffraan toe en de peper en de tomaten goed omscheppen (het mag niet aanbranden)

Voeg ook de koriander en eventueel de peterselie (ma3dnoes) toe.

Laat het ong. 10 minuten op een laag vuur (deksel op de pan) smoren. omscheppen.

Voeg dan het water toe net zoveel tot het onder staat.

Weer wat zout toevoegen en een tijd op laag vuur koken(naar gelang van het malsheid van het vlees).

Ik laat het vlees vaak een uur stoven voordat ik er groenten bij doe.

Dan doe er sperziebonen (twee handjes). (wassen ,doppen en eventueel breken)

Wortels (4 a 5 naar gelang van het grote van het gezin) Wassen,schrappen en verticaal door midden snijden.

De geschilde aardappels  4 a 5  en doormidden snijden(gelang naar de grote van de aardappel).

In de pan bij het vlees en door laten koken.

Ong. 45 minuten laten koken op matig vuur.

Eventueel nog water toevoegen ( dan ook kruiden), dan de doperwten (kommetje naar grote van het gezin) toevoegen nog even doorkoken .

De marmita is klaar als het vlees gaar is (dat betekend dat het makkelijk van het bot los laat)

Groenten gaar zijn (echt gaar ,dus niet beetgaar,je moet de groenten kunnen fijndrukken).

Saus ingekookt is, dan is de marmita klaar (oefening baart kunst !!!kruiden (ras el hanout) is ook naar smaak het is altijd ongeveer. Dus beter iets minder doen (en dan nog toevoegen) dan teveel want anders is de marmita verknald

Serveren met Marokkaans brood

Be sahhettekoum (eet smakelijk)

 

 

 

Toon of verberg de receptdetails
Bereidingstijd:
1.5 uur
Moeilijkheidsgraad:
Normaal
Porties:
1 portie
Hoeveelheid:
Land/Gebied:
Marokko
Kosten per portie:
wat aanschuift
Vegetarisch:
Nee
Lactosevrij:
Nee
Dieet:
Nee
Glutenvrij:
Nee
Calorie:
Kilojoules:
Vet:
Broodeenheden:
Proteïne:
Koolhydraten:
Laatst aangepast:
13-09-2014 | 48:11
Bekeken:
47805

 

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)

FB Reacties:

Reacties:
Auteur: Reacties:
karima 23-10-2005 17:13

marmita...hhhmm...lekkerste grecht ooit:P
sami 10-04-2006 15:09

dat is lekker dat eet ik twee keer in de week.de een keer met rund en de andre keer met kip en af en toe met konijn.lekkeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr
zilla 27-04-2006 11:17

Voor het eerst gemaakt afgelopen weekend. Heerlijk!! Dit ga ik dus vaker maken. Voor het eerst met Ras El Hanout gewerkt. Fantastisch!
eva2 08-05-2007 18:38

fijn om te horen dat het gesmaakt heeft
het is inderdaad lekker !!!
succes dames!!!
Mocro Girl 08-01-2008 18:52

mmmmmmmmmmmmmm lekker zelfs de als de foton er niet is ☺☺☺
cheba_tourirtia 31-12-2008 19:48

awdi dit is echt de beste gerecht ooit zonder marmita overleeft niemand het ahahha
ikwillerenkoken 08-01-2009 23:11

wat is ras el hanout???
ilhampje 23-07-2009 15:42

mijn marmita mislukt altijd begrijp niet waarom, op de een of ander manier smaakt het niet zo lekker! :(
kookgraag 01-10-2009 11:42

wat is ras el hanout
melahat 01-10-2009 13:44

kruidenmix, kunt da kopen bij turkse of marokaanse winkels
prinses nisrin 29-11-2009 23:51

Harstikke bedankt Eva2 voor je heerlijke marmita recept.
Ik heb een vraagje welke kruiden kan je nog meer doen ipv ras el hanout? Dat men ik vergeten wat ik wel weet is komijn, zwarte peper en daarna weet ik het niet meer. Ik hoop dat je nog terug reageert!
Dikke x
shma1 07-05-2010 16:42

salaam alaykum kan dit ook met gehaktballetjes?
groetjes shema
eva2 05-08-2010 21:58

asalam aleikoum dames!
ik ben lang hier niet geweest op deze site mijn excuses

prinses nisrin- je kan ook gember paprikapoeder,saffraan peper ,gebruiken voor je marmita en uiteraard knoflook ipv ras el hanout,ik gebruik dit ook vaak voor mijn marmita

shma=marmita is een stoofschotel dus gehaktballetjes heeft een kortere stooftijd nodig dus ik zou het niet samen doen
salaam van eva2
miep88 02-04-2013 03:44

een hele rare vraag misschien, maar is er iemand in de gelegenheid om mij dit een keertje te kunnen laten zien, hoe ik het ECHT goed maak?? xx


Nieuwsbrief




Joomla : Tajine.NL Marokkaans

Zoeken

Wie is online?

Op het Forum

We have 0 guests and 2 members online
  • Bing [Bot]
  • Google [Bot]

Op de Site

We have 542 guests and 0 members online

    Marokkaanse Recepten

    Marokkaanse koekjes

    Tajine

    Couscous