Like onze pagina

Recept plaatsen

Banner

Login

 

Home Categorieën Koekjes Mijn manier van Harsha

Mijn manier van Harsha
Mijn manier van Harsha

Auteur: miss ikkie

Beoordeling:  

(63 Stemmen)

Omschrijving:

Heerlijk bij een kopje thee of koffie...

 Ik heb op de achtergrond ook nog een leeg thee glas geplaatst, zodat jullie kunnen zien, welk glas ik gebruik..;) 

 

 

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)
Ingrediënten:

 

 

 

1.5 glas melk

1.5 glas griesmeel

0.5 glas zonnebloem olie

1tl zout

1 zake vanille suiker

1 tl bakpoeder

 

ps: gebruik het liefs gewone normal thee glas

Bereiding:

 

 

alles bij elkaar in een kom. met garde roeren en dan in kleine pannetje bakken. op heel laag vuur  (duurt wel lang.. maar dan zijn ze heerlijk zacht en smaken naar caken)

ik doe em ook wel eens. (als ik geen zin heb) in de pizza pan. ook dan op laagste stand. dan heb je een grote harsha

 

als je een pizza pan gebruikt, moet je alle ingredienten verdubbelen. anders wordt de harsha te dun.. en als je van een lekker  extra dikke harsha houdt. en je hebt genoeg eters. dan kan je em ook ver 3 dubellen. maar dan zit je zelf na 1 klein stukje echt wel vol. dus je moet wel echt eters in huis hebben haha:D

 

 

Toon of verberg de receptdetails
Bereidingstijd:
Moeilijkheidsgraad:
Simpel
Porties:
Hoeveelheid:
Land/Gebied:
Kosten per portie:
Vegetarisch:
Ja
Lactosevrij:
Nee
Dieet:
Nee
Glutenvrij:
Nee
Calorie:
Kilojoules:
Vet:
Broodeenheden:
Proteïne:
Koolhydraten:
Laatst aangepast:
07-04-2007 | 22:22
Bekeken:
28896

 

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)

FB Reacties:

Reacties:
Auteur: Reacties:
sjaahida 08-04-2007 08:21

ojee.... ik moet w88 tot jij online bent miss ikkie :s er zit toch altijd boter in? oh now i need you ..... mohim ga ik eerst die andere uitproberen en dan die van jou x x
miss ikkie 08-04-2007 11:07

nou ik doe echt alleen dit er in.
geen boter, geen eieren. wordt heerlijk i promiss. en je weet ik ben geen keukenprinses..

ps: volgens mij heeft choumicha ofzo deze een keertje gemaakt. ik heb in ieder geval van tv..
sjaahida 08-04-2007 11:22

oki ga ik deze inshallah strax proberen ;)
miss ikkie 08-04-2007 11:42

zooo gaa je 2 op een dag maken
mashallah.. wie gaat dat allemaal eten hihi.. ik maak 1 op een dag. en stuur de helft nog naar de buren anders heb ik een probleem haha blijft bij mij zo veel over:D
miss ikkie 08-04-2007 11:58

SJAAHIDA.. Ben wel wat vergeten inderdaad sorry..

Moet 0.5 glas olie bij... en als ik in de pizza pan doe. doe ik dubbele ingredienten zodat je niet zo'n overdreven dunne harsha krijgt. als je gewoon in kleine pannetjes doet. dan wel gewone deze hoeveelheid. inshallah ben ik niet te laat.. hoor het van je
sjaahida 08-04-2007 14:37

je was nog niet te laat schat. ja ik vind harcha heerlijk. en je kan het best nog wel een paar dagen bewaren dus;). ik d8 al je moet toch iets hebben om het te laten plakken zegmaar hihi oja en bedoel je dan glas met oortje? je hoort het nog wel inshallah kissies
miss ikkie 08-04-2007 14:38

neej uhm kleine limonade glas of normale marokaanse thee glas. dus niet die kleine inie minie maar de gewone. ook weer niet de overdreven grote glas.. dezelfde als die je op de achtergrond foto ziet bij die andere harsha recept zeg maar:D suc6
sjaahida 08-04-2007 16:03

oki dan ik snappie
nazima 10-04-2007 15:21

Hallo miss ikke welke griesmeel heb je gebruikt? De dunne of de groffe
miss ikkie 11-04-2007 07:59

nazima, ik had toevallig alleen fijne griesmeel in huis. en dat heb ik altijd. heb het eerlijk gezegd nog nooit met grove geprobeerd.
sjaahida 12-04-2007 16:09

nou ik ben m eindelijk aan het maken. hij zit in minj kleinste pannetje op een heel laag vuurtje. je hoort strax dus inshallah hoe ie is geworden. kussies sjaahida
miss ikkie 06-05-2007 14:22

hoe zijn ze geworden sjaahida?
00kok00 10-05-2007 09:51

salaam

lijkt me erg lekker!
ik ga het nu proberen.
ik hoop dat ze goed lukken..
sjaahida 18-05-2007 09:37

salaam sorry voor de late reaktie schat. hij was gelukt. het is idd net cake heel luchtig thanx voor het recept
misstazaghine 05-06-2007 19:17

ik heb dit een keer gemaakt met precies de hoeveelheden maar het werd te waterig.Waar ligt dit aan, denk je?
Samira82 07-06-2007 23:37

bij mij duurde het wel heel lang voordat het niet meer té zacht was..
Heeft iemand dit al eens in de oven gemaakt ? Met deze ingredienten.

Hoe lang hebben jullie deze op het vuur gelaten ?
Samira82 13-06-2007 21:13

Ik heb het vandaag in de oven gemaakt en het was echt lekker. Als een smeuig cakegebak dat ze hier bij de bakker hebben. Echt lekker makkelijk en kan absoluut niet mislukken. De Harsha krijgt in de oven een mooi kleurtje zonder bruine of zwarte plekken zoals in de pan.
kauthar 03-12-2007 11:13

en hoeft niet om te keren????? en in de oven ook op het laagste vuurtje doen???
najelm 16-10-2008 13:09

lijkt mij heerlijkt zal het inshaalh vanavond proberen
jip 11-11-2008 11:25

bij mij is hij ook heel waterig geworden hoe kan dat? is dit wel het goeie recept..:)
jip 11-11-2008 11:28

miss ikkie,
ik had een vraag: moet er 0,5 glas zonnebloem olie of 1 hele glas??
Want je zei toch tegen sjaahida dat er 1 glas zonnebloemolie in moet.....

Wil je a.u.b een antwoord geven...
kiki1234 13-12-2008 10:12

ik heb het geprobeerd en echt HHEeerlijjkkk:D
sadiye 13-12-2008 14:06

moet er fijne of groffe griesmeel erin?
sadiye 13-12-2008 14:16

ik zie het al fijne griesmeel ik ga hem vandaag maken :D
sadiye 13-12-2008 16:18

moet hier geen suiker in?
sadiye 13-12-2008 18:26

ik heb hem gemaakt maar hij is heel erg vettig ik heb hem maar weggegooid :(
youssra2 05-02-2009 13:57

moet je het pan eerst olie besmeren en dan het mengsel in doen?
nahnah 13-02-2009 17:47

1 glas gesmplten roomboter is ook lekker erin dan wordt het lekker zacht en reumig
sjaahida 15-02-2009 09:23

Salaam dames ik zal even names miss Ikkie reageren.

Als de harcha te vettig was , heb je teveel olie gebruikt.
Het glas wat je moet gebruiken is een klein ( marokkaans) theeglas , dus geen mok of iets dergelijks.
Er zit vanillesuiker in maar als je van zoet houdt kan je er een schapje suiker in doen.
IN de pan hoeft verder geen olie.
Gebruik dan wel een pan met anti-aanbaklaag anders denk ik niet dat je m eruit krijgt :P

Veel succes dames
oemchaimaa 09-09-2009 08:05

Salam alekom wrwb

Heb het gisteren gemaakt heb dubbel recept gedaan en in de overn was echt erg lekker, hij was alhemdoulilah goed gelukt.
Bent_Al_Maghreb 12-03-2010 21:18

Dit recept is gezoet met suiker inderdaad heel lekker. Als je een ei toevoegt maakt deze het nóg iets lekkerder. Als ik het nog zoeter wil hebben doe ik er soms siroop op, net als bij een Hollandse pannenkoek. Geweldig :o


Je kunt de suiker ook vervangen door extra zout toe te voegen, dan heb je een gezouten i.p.v. zoete harsha. Dat vind ik zelf ook heel lekker.
asma_elh 12-08-2010 23:09

salaam,
moet er een deksel op of niet.
en moet je me omdraaien ik ben em nu aan het maken dus het is nog afwachten hoe die word.
inshallah zullen we ervan smullen.


Nieuwsbrief




Joomla : Tajine.NL Marokkaans

Zoeken

Wie is online?

Op het Forum

We have 0 guests and 2 members online
  • Bing [Bot]
  • Google [Bot]

Op de Site

We have 445 guests and 0 members online

    Marokkaanse Recepten

    Marokkaanse koekjes

    Tajine

    Couscous