Like onze pagina

 

Home Categorieën Deegwaren Marokkaans Brood

Marokkaans Brood
Marokkaans Brood

Auteur: MADAME CUISINE

Beoordeling:  

(22 Stemmen)

Omschrijving:

Heerlijk brood, lekker zacht. Vooral lekker bij traditionele marokaanse TAJIN gerechten

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)
Ingrediënten:
  • 500 gram meel
  • 200 gram fijne griesmeel
  • 100 gram volkoren tarwe
  • 1 blokje verse gist van 42 gram
  • 2 theelepels zout
  1. Om straks het deeg in te rollen:
  2. 100 gr griesmeel en 100 gram meel, vermengen.

Ongeveer 400 ml Lauw /warm kraanwater, ik doe het altijd op gevoel.

Ik zal de volgende keer de juiste hoeveelheid afmetem

Bereiding:
  • Vermeng het meel en de smid met het zout.
  • Verkruimel het gist door het meel.
  • Voeg met een hand water toe en vorm snel met je andere hand een mooi samenhangend deeg.

 

  • Begin dan met het kneden, vorm je handen tot een vuist en kneed het deeg goed door.
  • Voeg steeds kleine beetjes water toe tijdens het kneden.
  • Vouw het deeg steeds gelijkmatig naar binnen en kneed dat gedeelte ook goed.

Na 5-10 minuten kneden , dek je het deeg af met een grote doek of, zoals ik in een grote plastice zak.

Laat het deeg op een warme, niet vochtige plek voor een uur rijzen.

Leg een paar doeken op een tafel,(ik doe het in ronde dienbladen) en bestrooi deze met een mengeling van griesmeel en meel.

Doe in een groot bord griesmeel en meel.

Maak je handen vochtig en pak een beetje deeg,  verdeel het deeg in gedachten in 3en en pak dus ongeveer 1/3 deel.

Draai met beiden handen, zodat je een bol vormt en leg deze in het griesmeel/meel mengsel.

Zorg ervoor dat de bol goed bedekt is met het griesmeel/meel.

Leg de bol op een doek en dek deze af.

Zo werk je de andere 2 bollen ook af.

Laat het deeg even 5 minuten rusten.

Bestrooi de eerste bol weer met griesmeel en druk deze plat tot een mooi rondje.

Brood in de oven moet dikker blijven, dan brood dat in de pizzapan bereid wordt.

Werk alle 3 de broden zo af.

Laat dit weer voor 45 min.  tot  1 uur  rijzen.

Verwarm je oven na 20 minuten voor op 250 graden.

Leg een ovenblad op het brood en draai zo het dienblad om. Haal het doek weg. Je hebt nu je brood op het ovenblad. Maak met je een achterkant van een lepel in het midden van het brood een rondje.

Brood moet gebakken worden op 250 graden, voor ongveer 20-30 minuten.(hangt van je oven af)

Het brood dat je heel dun hebt gemaakt is het brood dat in de pizzapan gaat, zie rechts op de foto.

Verwarm de pizzapan op stand 3

Hiervoor heb je een ronde platte houtvorm voor nodig.

Hierop strooi je een beetje griesmeel. Leg het hout op het brood en draai deze om.

Hou de houtvorm een beetje schijf en laat het brood in de pizzapan glijden.

Als het brood aan de onderkant alw at stevig wordt, maak je met een satestokje, wat gaatjes in het brood.

Pak met duim en wijsvingers van beiden handenhet brood beet en draai het naar je toe, zodat de onderkant boven komt en vice versa.

Laat het brood goed garen, draai het steeds rond en draai het ook weer om.

 

Succes!

 

 

Notities:

Oefening baart kunst.

 

 

Toon of verberg de receptdetails
Bereidingstijd:
5 min
Moeilijkheidsgraad:
Erg simpel
Porties:
12 porties
Hoeveelheid:
Land/Gebied:
Kosten per portie:
Vegetarisch:
Ja
Lactosevrij:
Nee
Dieet:
Nee
Glutenvrij:
Nee
Calorie:
Kilojoules:
Vet:
Broodeenheden:
Proteïne:
Koolhydraten:
Geplaatst:
28-03-2011
Aangepast:
28-03-2011
Bekeken:
38929

 

Receptbeoordeling:
1 (slecht) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (goed)

FB Reacties:

Reacties:

Marokkaanse Recepten

Marokkaanse koekjes

Tajine

Couscous

Zoeken

Videos